luni, 11 mai 2009

2009.Mai.09 Ciucas-Valea Stanii

Gata, am primit rucsacul pentru bebe deci fuga la munte. Mi-am adus aminte de o locatie in care a fost un coleg anul trecut asa ca fiind si el liber, ne urcam in masina si o tulim la munte. Gasca - noi 3, Florin si Andreea.
Plecam destul de tarziu asa ca pe la ora 12 si ceva intram cu masina pe Valea Stanii. Drumul incepe de langa indicatorul de intrare in Cheia. Drumul forestier are 10,5 km si este accesibil cu masina mica, dar daca se merge foarte incet, noi am mers mai mult cu viteza intai decat cu a doua.
In poza se vede partea buna a drumului.
Pana acolo peisaje frumoase
si chiar si o pensiune numita "La ciocanu' tare" !?!?!?!?!?
Dupa aproximativ 30 de minute am ajuns la destinatie. O zona minunata, doar mici case de vacanta, dar si multe constructii. Am parcat masina langa o casuta (proprietari amabili, ne-au spus ca putem lasa masina si in curte daca vrem).

Dupa ce am potolit toate stomacelele cu putina papa si apa am luat-o la pas; de facuse deja ora 2 si plimbarea nu era chiar scurta.

Un zambet inainte sa incep sa gafai :-) , deh, lipsa de miscare din ultima vreme se simtea.
Urcusul e destul de lejer, doar cu cateva portiuni mai inclinate.
"Obosit" de atata leganat pe Tudor l-a luat somnu'. Pauza de facut culcusul confortabil.
Dupa ce-am iesit din padure facem o pauza sa imbracam copilu ca adie vantul mai tare.
Apoi pornim vitejeste mai departe.
Bine.... ne mai odihnim cateva minute... (telefonul era scuza oficiala nu oboseala). Era primul loc cu semnal de cand am parasit DN1A. Minunat loc!!! Pe bune!
Peisaje, drum usor...
Destinatia noastra de azi - palcul de brazi din centrul imaginii.
Destinatia: Cimitirul Eroilor din Tabla Butii; aici se odihnesc soldati cazuti in primul razboi mondial, cand aici era granita cu imperiul austro-ungar.


Dupa o pauza si un mic picnic pornim la vale ca sa nu se faca prea tarziu. Tudor mai trage un pui de somn; aerul curat si peisajul l-au "ametit". Asta pana ajungem la drum. Pe drum Florin vede o caprioara dar pana sa facem poza o tuleste in padure :-(


Pe la ora 7 ajungem inapoi la masina; Tudor mananca cina cu pofta, mai dam o fuga la pastravarie si apoi fugim spre casa.
O iesire scurta dar excelenta; un drum pe care o sa-l mai facem cu siguranta.
Natura, aer curat, istorie.
Pe curand!

PS: multumim Carmen pentru rucsac !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu