joi, 12 noiembrie 2015

2015 august: Austria, Saalbach-Hinterglemm partea 3





După soare vine ploaie. Cam așa văd că e regula pe aici. Cu toate astea, toată lumea se adaptează și iese la plimbare; nimeni nu stă în hotel :)



E cam frig, burnițează; nu are rost să mergem sus pe munte, că nu ne putem bucura de peisaje. Dar, în capătul văii, dupa mica localitate Lengau, sunt niște atracții care parcă ar merge bifate și pe vremea asta.




Luăm autobuzul local care ne lasă aproape de punctul de plecare al tractorașului "Noody Train". Ambele sunt incluse în Joker card. Oricum, cu mașina nu ai acces pe traseul trenulețului.

Frig afară, dar costumația tradiționala ține de cald :)


De aici pleacă câteva trasee prin munți, dar zona e ca un parc de aventură, o atracție în sine, oferind câteva activități care să te țină ocupat câteva ore.


La Teufelswasser te poți juca prin apă, să vezi cum funcționează o mică moară, niște baraje mici, sau să te răcorești. Nu era cazul de răcoare acum... în apă, că era destulă în aer.



Dar atracția de neratat a parcului era podul care traversa valea râului. Un fel de Golden Gate al Alpilor.

Podul se continuă cu cea mai înaltă potecă prin copaci din Europa. Traseul are în total cam 1 km lungime, din care 200 m reprezintă podul. Pod care atârnă deasupra râului Saalach, la "doar" 42 m. Platformele, podurile și turnurile se ridică până la 30 m deasupra solului, având și ele vreo 600 m.

Accesul se face contra cost: 9 euro/adult și 4 euro/copil. Și primești și coifuri în banii aștia.







Dacă înălțimile nu ți-au luat toată energia, ai ocazia de a scăpa de ea într-un mini parc de aventura.





Noi am rămas cu energia intactă și pentru că e încă devreme, ne decidem să căutăm un traseu, să mai facem mișcare, că de peisaje n-avem noroc azi.

Revenim in Hinterglemm, luăm gondola Zwolferkogel până aproape de 2000 m, unde găsim 4 grade celsius înconjurate de o ceață care vrea să ne testeze simțul de orientare.

E cam greu să te rătăcești pe traseele clasice, între stațiile de gondolă și cabane sau stațiuni. În afară de traseele alpine, pe care se merge mai mult pe poteci, în cazul celor mai umblate plimbarea se face în mare parte pe drumuri pietruite. Aveam cu noi harta, ca să verificăm în orice moment unde ne aflăm, că de văzut nu prea vedeam. Indicatoare sunt doar unde se mai bifurcă drumul, în rest, dacă nu părăsești drumul (și ești rugat să nu o faci) ajungi foarte simplu la destinație.


La 1740 m altitudine facem un popas la Cabana Breitfussalm.




Ne încălzim cu o ciocolată caldă...

... și un mega apfelstrudel, care, ori nu ne-a fost nouă foame, ori era incredibil de mare :)


De la cabană mai avem vreo 15 minute până la cota 1500, de unde luăm gondola. Dacă până aici am avut ceață, de aici la vale avem parte de ploaie măruntă.




Următoarea zi n-a fost nici ea cu vreme frumoasă, dar măcar nu a mai plouat. E zi mai relaxantă și alegem să facem o plimbare prin Zell am See și Kaprun.









După masă, la întoarcere, ne oprim în Saalbach, la muzeul local și muzeul schiului.








Gata, ne-am relaxat, mâine se anunță vreme buna!

3 comentarii: